Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Langs Vuursteen in het Savelsbos

Langs Vuursteen in het Savelsbos

Stap in de wereld van vuursteen, een uniek materiaal dat al sinds de prehistorie door de mens wordt gebruikt. Niet zozeer om vuur te maken, maar omdat het zich als geen ander materiaal laat bewerken tot allerlei soorten gereedschap. Deze vuursteenroute van ca. 5 kilometer leidt je door het diepe Maasdal naar het bijna 100 meter hoger gelegen plateau.

Vanuit het informatiecentrum Mijn Rijckholt in de gemeente Eijsden-Margraten wandel je door het Savelsbos langs eens van de grootste ondergrondse vuursteenmijnen ter wereld en maak je kennis met iconische plekken als ‘Grand Atelier’ en ‘De Kaap’. Hier liggen Nederlands oudste sporen van het winnen van vuursteen uit ondergrondse mijnen. Laat je verrassen door de samenhang tussen landschap en de winning van deze destijds zo belangrijke grondstof. Door hoogteverschillen en de steile trap in het bos is deze route alleen geschikt voor een geoefende wandelaar, en niet voor kinderwagens.

Meer informatie over de Wandelroute Langs Vuursteen in het Savelsbos kun je vinden op de website van Visit Zuid-Limburg. Je kunt de Wandelroute gratis bestellen in de webshop van Visit Zuid-Limburg of afhalen bij één van de Visit Zuid Limburg Shops of servicepunten. Een overzicht van deze punten/winkels vind je hier

Beleef Cittaslow in de gemeenten Eijsden-Margraten

Gegevens

Begin:
zondag 1 oktober 2023
Einde:
dinsdag 31 oktober 2023
Kosten:
Gratis

Organisator

Visit Zuid-Limburg
E-mail
info@visitzuidlimburg.nl
Bekijk de site van Visit Zuid-Limburg

Locatie

Infocentrum Mijn Rijckholt
Rijksweg
Gronsveld, Eijsden-Margraten 6247 AN Nederland
+ Google Maps
Scroll naar boven