Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Geef als Gerardus - Klooster Wittem

Geef als een Gerardus

Gerardus Majella – de heilige van Wittem – werd al direct na zijn dood door iedereen ‘de heilige’ genoemd, vanwege zijn goedheid en ruimhartigheid voor zijn medemensen, vooral voor de arme mensen in zijn geboortestreek. Hij deelde brood uit aan ieder die het nodig had; zijn broodmand raakte nooit leeg.

Daarom kunt u van 1 oktober tot aan zijn feestdag, 16 oktober, meedoen aan de actie ‘geef als Gerardus’: komt u naar Wittem? Neem dan iets mee voor de Voedselbank. Een pakje thee, een blik groente, of een tube tandpasta (met andere woorden: gezonde, houdbare producten). Al uw gaven worden verzameld en op 16 oktober aangeboden aan het Voedselbank-inzamelpunt in Landgraaf.

16 oktober – de feestdag van Gerardus – is een passende dag hiervoor, want een dag later, 17 oktober, is de Internationale Dag van de Uitbanning van de Armoede.

In de weekend-eucharistievieringen van 1, 8 en 15 oktober kunt u, tijdens het klaarmaken van de gaven van Brood en Wijn, uw Voedselbank-gave inleveren. Maar ook doordeweek zijn uw levensmiddelen welkom.
Doe mee! Geef als Gerardus!

Pelgrimsoord Klooster Wittem is Cittaslow ambassadeur in de Gemeente Gulpen-Wittem

Gegevens

Begin:
zondag 1 oktober 2023 @ 08:00
Einde:
maandag 16 oktober 2023 @ 17:00

Organisator

Pelgrimsoord Klooster Wittem
Telefoon
+31 (0)43 450 1741
E-mail
info@kloosterwittem.nl
Bekijk de site van Pelgrimsoord Klooster Wittem

Locatie

Pelgrimsoord Klooster Wittem
Wittemer Allee 34
Wittem,
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)43 450 1741
Bekijk de site van Pelgrimsoord Klooster Wittem
Scroll naar boven