Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Werken op de WIJ

Werken op de WIJ

De Wij is een lapje grond ter grootte van drie voetbalvelden. Het ligt in Lemiers, aan de Selzerbeek en de Zieversbeek. De helft van het perceel wordt beheerd als natuurgebied. De andere helft is ingericht als voedselbos (het eerste in Zuid-Limburg), permacultuurtuin, ontmoetingsplek, samentuin. We zijn er regelmatig met meerdere mensen die het leuk vinden om buiten te zin en te experimenteren / te oefenen met samenvoorziening, voedselproductie, leren van en met elkaar.

Momenteel zoeken we samen met Natuurkracht naar een manier om een impuls te geven aan een beter waterbeheer, waardoor oud Lemiers minder vaak overstroomt. Verder willen we, zoals al 16 jaar op rij, weer bomen en struiken aanplanten. En daarvoor zijn we ook steeds op zoek naar vrijwilligers die er gewoon plezier aan beleven om buiten te zijn, te doen wat er op dat moment gedaan wil worden. Soms is dat in de zon liggen, soms is dat planten, soms is het oogsten, vaak is het wieden en onkruidbeheer. Eigenlijk zoals het leven zelf ook is.

Tijdens de herfstvakantie zijn we van dinsdag tot en met zaterdag open. We maken vuur en op dat vuur pruttelt de soep. Verder werken we aan een takkenril en aan het ontginnen van een stukje grond waar we volgend jaar aardappelen gaan poten. Op een ander stukje planten we bessen en frambozen struikjes. Iedereen die zich respectvol gedraagt is welkom.

Kinderen onder begeleiding welkom, er valt van alles te ontdekken en te spelen.
Honden aan de lijn en poep opruimen.
Er is een compost toilet aanwezig. Verder is er koffie, thee en water totdat het op is. Als het dan nog vroeg is gaan we nog nieuwe halen.

Werken op de Wij
Zaterdag 30 september 10.30 u tot 15.00 u
We gaan in de moestuin een stuk grond vrij maken van onkruid en klaar maken zodat er struiken geplant kunnen worden. Rond de middag maken we soep op een vuur.

Kosten: niets

Locatie: Lemiers, links achterin de straat die Oud Lemiers heet; kom het liefste met openbaar vervoer (bus 350, vier keer per uur, bij halte Lemiers of bij ’t Striekiezer uitstappen) of met de fiets. Als je met de auto komt, kun je deze het beste parkeren bij de kerk en dan een stukje naar beneden lopen.

Opgeven: graag! Via info@dewij.nl of 06 555 38 777

Beleef Cittaslow in de gemeente Vaals

Gegevens

Datum:
zaterdag 30 september 2023
Tijd:
10:30 - 15:00
Kosten:
Gratis

Organisator

De WIJ
Telefoon
06 555 38 777
E-mail
info@dewij.nl
Bekijk de site van De WIJ

Locatie

De WIJ
Lemiers, Vaals 6295 AT Netherlands + Google Maps
Telefoon
06 555 38 777
Bekijk de site van De WIJ
Scroll naar boven