Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Fietsroute Langs Kunst en Cultuur in Eijsden

Fietsroute Langs Kunst en Cultuur in Eijsden

Stap in de inspirerende wereld van kunst in de openbare ruimte van Eijsden-Margraten. Laat je verrassen door deze fietsroute van 46,8 km langs vele kunstwerken die elk het verhaal van deze streek vertellen.

Maak tijdens deze vernieuwde fietsroute kennis met lokale tradities zoals de schutterij en de traditionele dans, de ‘cramignon’. Bewonder klassieke sculpturen van gerenommeerde kunstenaars en moderne murals van jong talent. Sta stil bij het oorlogsverleden en rust uit op de kronkelige weg naar de vrijheid.

Achter de Sint Barbarakerk in Scheulder kom je een nieuw kunstwerk tegen: Lichtgraffiti. Het kunstwerk is gemaakt door Diana Ramaeker en brengt persoonlijke verhalen uit het dorp tot leven. Deze kunst installatie is gemaakt van staal en gekleurde glaspanelen. De panelen onthullen verborgen inkervingen in de klokkentoren, in de loop van de tijd aangebracht op de zachte mergelsteen. Zo krijgen handtekeningen, boodschappen, tekeningen en persoonlijke gedenktekens van vele dorpsbewoners een prominente plek in het daglicht.

De route is zorgeloos te volgen via het fietsknooppuntensysteem. Geniet onderweg van de panorama’s over het plateaulandschap, ontdek de leukste plekken op de plattegrond, proef lokale producten.

Meer informatie over de Fietsroute Langs Kunst en Cultuur in Eijsden kun je vinden op de website van Visit Zuid-Limburg. Je kunt de Fietsroute gratis bestellen in de webshop van Visit Zuid-Limburg of afhalen bij één van de Visit Zuid Limburg Shops of servicepunten. Een overzicht van deze punten/winkels vind je hier

 

Beleef Cittaslow in de gemeenten Eijsden-Margraten

Gegevens

Begin:
zondag 1 oktober 2023
Einde:
dinsdag 31 oktober 2023
Kosten:
Gratis

Organisator

Visit Zuid-Limburg
E-mail
info@visitzuidlimburg.nl
Bekijk de site van Visit Zuid-Limburg
Scroll naar boven