Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Expositie Fotogroep Dracula

Expositie Fotogroep Dracula

In  oktober zijn een twintigtal foto’s te zien van de leden van fotogroep Dracula uit Margraten. De fotogroep bestaat uit 15 leden en komt één keer per maand bij elkaar om elkaars foto’s te bekijken met als doel inspiratie op te doen en om van elkaar te leren.

Ieder jaar worden thema’s gekozen waarbinnen foto’s worden gemaakt. De leden krijgen hiervoor een jaar de tijd.

Fotogroep Dracula uit Margraten is voortgekomen uit de Fotoclub Dracula.

De fotoclub Dracula is in 1978 opgericht als onderafdeling van de Stichting Jongeren Sociëteit Dracula uit Margraten. De fotoclub is 40 jaar onderdeel geweest van deze Stichting.

In 2018 is de fotoclub Dracula omgevormd tot een zelfstandige vereniging onder de naam Fotogroep Dracula.

De fotogroep heeft haar naam te danken aan de Stichting Jongeren Sociëteit Dracula. Deze is op 29 februari 1968 opgericht met als doel het organiseren van activiteiten voor de jeugd uit Margraten. In de beginperiode werden er vooral filmavonden georganiseerd. Met name “Dracula”-films en hierdoor ontstond de naam Dracula.
Het logo van de draak is waarschijnlijk afkomstig van een pakje shag van het merk Dragon.

De fotogroep bestaat uit 15 leden en komt op de eerste maandag van de maand bij elkaar. De bijeenkomsten vinden plaats in gemeenschapshuis Oos heim in Margraten.

Na het vergadergedeelte bekijken en bespreken we elkaars foto’s met als doel inspiratie op te doen en om van elkaar te leren.

Ieder jaar worden thema’s gekozen waarbinnen we foto’s maken. De leden krijgen hiervoor een jaar de tijd. Tevens maken we foto’s voor de estafettefoto, hiervoor wordt er aan het begin van het jaar een lijst opgesteld. De eerste op de lijst maakt een foto en stuurt deze door naar de tweede deelnemer. Deze maakt dan een foto waarbij hij/zij de gestuurde foto als inspiratie gebruikt en stuurt de foto door naar de derde deelnemer.

Aan het eind van het fotojaar wordt bekeken welke ketting aan foto’s er is ontstaan, dit leidt vaak tot grote verrassingen. Elk jaar in maart is er een foto expositie in gemeenschapshuis Oos Heim. De themafoto’s, de estafettefoto’s en eigen werk van de fotografen worden tijdens deze expositie getoond.

De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Gulpen

Beleef Cittaslow in de gemeente Gulpen-Wittem

Gegevens

Begin:
zondag 1 oktober 2023
Einde:
dinsdag 31 oktober 2023
Kosten:
Gratis

Locatie

Bibliotheek Gulpen-Wittem
Willem Vliegenstraat 4
Gulpen,
+ Google Maps
Telefoon
043 4506220
Bekijk de site van Bibliotheek Gulpen-Wittem
Scroll naar boven