Breuster Brouwers

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Eijsden-Margraten sinds 2021

De Breuster Brouwers is een kleinschalig ambachtelijke bierbrouwerij gelegen in de monumentale gewelfde kelders van het Ursulinen Convent. De Breuster Brouwers maken een vast assortiment bieren, maar ook seizoensbieren, speciaalbieren en gelegenheidsbieren. Ze werken met aandacht voor ambacht, regio en lokale cultuur. Naast regionale ingrediënten zoals fruit of eigen hop worden ook biernamen gelinkt aan de Eijsdense historie of cultuur. Ook worden er proeverijen gehouden, met uitleg over het ambacht.

Proeverij in proeflokaal & brouwerijbezoek

De proeverij wordt verzorgd door de brouwers zelf en zij zullen jullie alles vertellen over de ins- en outs van het brouwproces. De geproefde bieren kunnen geflankeerd worden met wat bites of hapjes. Of misschien wel leuk om er ook lokaal gemaakte kaas van onze buurman Fred Stassen bij de degusteren? Uiteraard kunnen de geproefde bieren (en de andere uit ons assortiment) achteraf gekocht worden voor thuis.

De proeverij kun je boeken via de website.
Adres: Breuster Brouwer, Breusterstraat 27,  Eijsden

Breuster Brouwers

Gemeente Eijsden-Margraten

Sinds 2016 heeft de ‘fruitigste’ gemeente van Nederland, Eijsden-Margraten,  het keurmerk Cittaslow. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Eijsden-Margraten.

Cittaslow Eijsden-Margraten

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten
Scroll naar boven