Stassen Kaas

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Eijsden-Margraten sinds 2021

Als rauwmelkse kaasproducent neemt Stassen Kaas deel aan het verwezenlijken van een betere, kortere en duurzame voedselketen en gezondere voeding. Stassen Kaas koopt melk in bij gecertificeerde biologische boeren en maakt daar rauwmelkse kazen van, zowel van koemelk als van geitenmelk.

Het rauwmelkse concept wordt toegepast omdat op deze manier alle oorspronkelijk enzymen, eiwitten en vetten in de melk blijven. Deze ingrediënten, waarvan de positieve effecten steeds duidelijker worden, zitten er in omdat de boeren hun voer streng selecteren. Verder bepaalt het voer 70% van de smaak van kaas.

Stassen Kaas zet zich in om de inspanningen van lokale boeren de aandacht te geven die ze verdienen. De mooie en smaakvolle kazen vertellen het hele verhaal. Van rauwe melk tot heerlijke kaas. De kazen worden verkocht op lokale streekmarkten en bij kaasspeciaalzaken.

Stassen Kaas

Gemeente Eijsden-Margraten

Sinds 2016 heeft de ‘fruitigste’ gemeente van Nederland, Eijsden-Margraten,  het keurmerk Cittaslow. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Eijsden-Margraten.

Cittaslow Eijsden-Margraten

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten
Scroll naar boven