Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Stiltedag Centrum Mindfulness Limburg.

Stiltedag op Dag van de Stilte

Heb je behoefte om de rust in jezelf op te zoeken? Hoe verhoud jij je tot stil zijn? Weet je al of je dat fijn vindt? Of wil je juist eens ontdekken hoe dat voor jou is?

De ochtend wordt meditatief begeleid en je kunt je daar in stilte aan overgeven.

De lunch wordt voor je verzorgd.

In de middag maken we een wandeling in stilte. Dat is wat anders dan zwijgend lopen. Dat doe je misschien in je eentje ook wel. Maar vaak ben je dan in gedachten verzonken. Je hoofd is dus ergens anders.
Deze middag willen we meer rust en helderheid creëren in het hoofd door niet te praten en tegelijkertijd je geest te concentreren op wat er in het moment in je aandacht komt. Het voelen van je voeten op de ondergrond, aandacht voor de uitzichten, geluiden, geuren om je heen, aandacht voor mooie en aangename dingen die zich in en om je heen afspelen. Merken dat je af en toe afdwaalt en je aandacht terugbrengen naar wat er nu is.
Dit meditatieve wandelen in de natuur wordt in Japan shinrin-yoku, ofwel ‘bosbaden’ genoemd. Het zoeken van ontspanning door je onder te dompelen in bos en natuur. Het verlaagt stress en verbetert de gezondheid.

We maken een wandeling van zo’n 2 uur en ongeveer 7,5-8 km door het 5-sterrenlandschap van het Heuvelland. Start en finish is vanaf de locatie Schweiberg. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld. Het terrein is heuvelachtig en bij nat of slecht weer kan het modderig zijn, dus zorg voor goed schoeisel en gemakkelijke wandelkleding.

Meer informatie lees je op de website van Centrum Mindfulness Limburg

Datum: zondag 29 oktober van 10-16 uur (inloop vanaf 9.30u).
Locatie: Schweibergerweg 27, 6281 ND Mechelen. Parkeren kan aan de Schweibergerweg zelf overal behalve op rode vlakken en voor inritten natuurlijk.
Investering: € 65 (inclusief koffie & thee, snacks/fruit en vegetarische lunch). Er kan een factuur voor worden geschreven.

Trainer: Rianne Schoenmakers van Centrum Mindfulness Limburg.
Aanmelden kan via centrummindfulnesslimburg@gmail.com of bel +31(0)6-40071062 (spreek eventueel de voicemail in, dan word je teruggebeld)

Beleef Cittaslow in de gemeente Gulpen-Wittem

 

 

Gegevens

Datum:
zondag 29 oktober 2023
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€65

Organisator

Rianne Schoenmakers
E-mail
centrummindfulnesslimburg@gmail.com
Bekijk de site van Rianne Schoenmakers

Locatie

Centrum Mindfulness Limburg
Schweibergerweg 27
Mechelen,
+ Google Maps
Telefoon
06 40 07 10 62
Bekijk de site van Centrum Mindfulness Limburg
Scroll naar boven