Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Frankenhofmolen Vaals

Limburgse Molendag – Frankenhofmolen

Bezoek op zondag 1 oktober tijdens de Limburgse Molendag. Dé kans om de molens en molenaars in Limburg in actie te zien. Maar liefst 45 molens in Limburg zijn deze dag gratis te bezoeken. Jong en oud kunnen samen ontdekken hoe een molen werkt. Bijna overal geven molenaars en molengidsen uitleg. Daarnaast zijn er op diverse plekken demonstraties en molenrijke wandel- en fietsroutes. Ook wordt er volop graan gemalen en soms zelfs ter plekke verwerkt tot allerlei lekkernijen. Alle geopende molens en activiteiten staan op de website van Limburgse Molens.

De Frankenhofmolen, ook wel Volmolen genoemd, is een industriële watermolen uit het begin van de 17e eeuw. De molen ligt aan de Zieversbeek en wordt via een speciaal daarvoor aangelegde molentak met drie molenvijvers van water voorzien. Het is een industrieel complex en heeft door de eeuwen heen gefunctioneerd als kopermolen, textielfabriek en graanmolen. De Frankenhofmolen is een rijksmonument.

Na 2008 is er jarenlang met man en macht gewerkt om de Frankenhofmolen in zijn oude luister te herstellen. Met veel respect voor de rijke geschiedenis van het gebouw is er op een duurzame manier gerestaureerd, met gebruik van veelal ecologische bouwmaterialen en historische bouwtechnieken.

Beleef Cittaslow in de gemeente Vaals

Gegevens

Datum:
zondag 1 oktober 2023
Tijd:
11:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Scroll naar boven