Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Excursie Groeve ’t Rooth

Excursie Groeve ’t Rooth

Groeve ’t Rooth is uniek; natuurontwikkeling en mergelwinning gaan hier hand in hand. Aansluitend aan de mergelwinning wordt de groeve heringericht en dat heeft geleid tot een uniek natuurlandschap dat inmiddels de status Beschermd Natuurmonument draagt.

Unieke natuur
Het heringerichte gedeelte van Groeve ’t Rooth is na de mergelafgraving uitgegroeid tot een uniek gebied, waar voor Nederland zeldzame planten- en diersoorten zich bijzonder goed hebben ontwikkeld. De geelbuikvuurpad is daar het bekendste voorbeeld van. Flora en fauna krijgen dan ook alle ruimte om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen. Een kudde Nederlandse landgeiten en enkele Koniks zorgen voor de natuurlijke begrazing van ‘t Rooth.

Tickets kun je bestellen via de website van Het Limburgs Landschap. Check het ticket voor de exacte routebeschrijving. De excursie start om 10:00 uur, denk aan stevige wandelschoenen. De route is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Beschermers (donateurs) van Het Limburgs Landschap ontvangen korting op de entreeprijs van € 7,00 en betalen € 5,00. U dient uw lidmaatschapspas met uw ticket te tonen aan de gids.

Beleef Cittaslow in de gemeente Eijsden-Margraten

Gegevens

Datum:
zondag 22 oktober 2023
Tijd:
10:00
Kosten:
€7

Organisator

Het Limburgs Landschap
Telefoon
077 473 75 75
E-mail
info@limburgs-landschap.nl
Bekijk de site van Het Limburgs Landschap

Locatie

Groeve ’t Rooth
Parkeerplaats Rootherweg
Bemelen,
+ Google Maps
Scroll naar boven