Wijndomein Heerenhuys d’r Pley

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Eijsden-Margraten sinds 2021

De wijnboeren van Wijndomein Heerenhuys d’r Pley, Pierre en Joep Gubbels, hebben een passie voor regionale producten. Om deze passie te delen met inwoners en bezoekers van de gemeente worden rondleidingen door de wijngaarden en wijnkelder georganiseerd.

Over ons

De oorsprong van Heerenhuys d’r Pley loopt samen met het ontstaan van wijngaard ‘Op gen Heugde’. Eind 2002 nam Peter Peters met enkele geïnteresseerden, waaronder Pierre Gubbels, het initiatief om te bekijken of in Noorbeek wijnbouw realiseerbaar is. Dat bleek zo en samen startten ze Wijngaard ‘Op gen Heugde’ op.

Pierre Gubbels, Noorbekenaar en wijnliefhebber, heeft zijn hobby de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid. In 2009 is hij zijn eerste eigen wijngaard – Noordal – begonnen en dit markeerde ook de start van Heerenhuys d’r Pley, toen nog niet als wijndomein.

Wijndomein Heerenhuys d’r Pley

Gemeente Eijsden-Margraten

Sinds 2016 heeft de ‘fruitigste’ gemeente van Nederland, Eijsden-Margraten,  het keurmerk Cittaslow. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Eijsden-Margraten.

Cittaslow Eijsden-Margraten

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten
Scroll naar boven