't Breusjterhöfke

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Eijsden-Margraten sinds 2021

Sinds 1910 is de familie Loyens actief in Eijsden met landbouw, veehouderij en fruitteelt. Inmiddels staan de broers Henri en Louis Loyens als derde generatie aan het roer. Het bedrijf is uitgebreid met een boerderijwinkel waar seizoensproducten, eigen gemaakte jam en piccalilly en huisgebrouwen bier wordt verkocht.

Boerderijwinkel 't Breusjterhöfke

Het Breusjterhöfke probeert zo veel mogelijk duurzaam en met oog voor de natuur te ondernemen. Zo worden de producten die Het Breusjterhöfke verkoopt en verwerkt zo min mogelijk besproeid. Ook wordt het gras in de fruitgaarden door pony’s afgegeten zodat er minder gemaaid hoeft te worden. Met de inzet voor behoud van de natuur en het landschap levert ’t Breusjterhöfke een bijdrage aan het Cittaslow gedachtegoed in Eijsden-Margraten.

't Breusjterhöfke

Gemeente Eijsden-Margraten

Sinds 2016 heeft de ‘fruitigste’ gemeente van Nederland, Eijsden-Margraten,  het keurmerk Cittaslow. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Eijsden-Margraten.

Cittaslow Eijsden-Margraten

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten
Scroll naar boven