Slagerij Kusters

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Eijsden-Margraten sinds 2021

Slagerij Kusters is een bedrijf dat binnen de gemeente Margraten haar eigen koeien en kalveren afmest op extensieve manier. Op de boerderij lopen de koeien nog gewoon buiten, zij krijgen voer van eigen land en het land wordt bemest met eigen mest. De koeien liggen in stro dat in eigen beheer wordt geteeld binnen de gemeente. Rondom dit perceel is een groen strook aangelegd met bloemen en kruiden. Hiermee wordt de leefbaarheid van vogels en insecten verbeterd.

Het wild uit de regio wordt geschoten door lokale jagers. Dit draagt bij aan de beheersing van de wildpopulatie en de leefbaarheid. Zo komen de jagers hun wild goed kwijt en wordt het een gewaardeerd product. De lokale lammeren die de moeilijk toegankelijke graslanden beheren worden ook in eigen beheer geslacht en verwerkt tot streekproducten.
Al deze mooie producten bieden we aan lokale particulieren en horeca aan. Hiermee draagt Slagerij Kusters bij aan de instandhouding van het leefgebied en een verdienmodel voor boeren en jagers.

Slagerij Kusters, Rijksweg 73, Margraten.
Openingstijden: ma t/m vrij van 9 tot 18 uur, za van 9 tot 17 uur

Slagerij Kusters

Gemeente Eijsden-Margraten

Sinds 2016 heeft de ‘fruitigste’ gemeente van Nederland, Eijsden-Margraten,  het keurmerk Cittaslow. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Eijsden-Margraten.

Cittaslow Eijsden-Margraten

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten
Scroll naar boven