Familiemuseum Ursulinenconvent

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Eijsden-Margraten sinds 2021

Gebeurtenissen en ontwikkelingen uit de eigen regio staan centraal in Museum Het Ursulinenconvent – Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis. Op een educatieve manier wordt de geschiedenis van de gemeente en zijn omgeving hier vastgelegd en gedeeld. Hiermee draagt het museum bij aan het behoud van de cultuurhistorie en eigen identiteit van Eijsden-Margraten.

Kloostergebouw

Het museum is gevestigd in een voormalig klooster en pensionaat van de Ursulinen en de vele originele negentiende-eeuwse architectonische kenmerken vormen een prachtig decor voor de museumexposities. Het klooster was eens een geroemd internationaal onderwijsinstituut. Voor de geschiedenis van de Ursulinen en dit specifieke klooster is een speciale zaal ingericht.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 11:00-17:00
Buiten deze tijden is museumbezoek mogelijk op afspraak.
Familiemuseum Ursulinenconvent, Breusterstraat 27, Eijsden.

museum voor familiegeschiedenis

Gemeente Eijsden-Margraten

Sinds 2016 heeft de ‘fruitigste’ gemeente van Nederland, Eijsden-Margraten,  het keurmerk Cittaslow. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Eijsden-Margraten.

Cittaslow Eijsden-Margraten

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten
Scroll naar boven