HX hoogcruts

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Eijsden-Margraten sinds 2021

Reflectie & verbinding door kunst, cultuur, natuur en technologie.
HX Hoogcruts is een stichting die met klooster Hoogcruts experimenteert met herbestemming. Het klooster is in 1979 door brand verwoest. Stichting Limburgs Landschap heeft het klooster in 2011 gekocht. In 2020 is de casco restauratie afgerond.

Kunst, cultuur, natuur en technologie

Met activiteiten op het kruispunt van kunst, cultuur, natuur en technologie wil HX hoogcruts invulling geven aan het klooster van de 21 ste eeuw. Een gastvrije ontmoetingsplek, waar door kruisbestuiving nieuwe inzichten en ideeën kunnen rijpen en creatieve oplossingen worden bedacht. Waar uit het bekende en onbekende, het lokale en globale, nieuwe verhalen en activiteiten ontstaan en samen kunnen worden beleefd. En waar de omringende natuur en de seizoenen het ritme bepalen. HX is een blijvend lerend en evoluerend platform, een dynamisch venster op de wereld. Door zijn centrale Euregionale ligging en historie is HX hoogcruts bij uitstek geschikt voor samenwerking over grenzen heen.

HX hoogcruts

Gemeente Eijsden-Margraten

Sinds 2016 heeft de ‘fruitigste’ gemeente van Nederland, Eijsden-Margraten,  het keurmerk Cittaslow. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Eijsden-Margraten.

Cittaslow Eijsden-Margraten

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten
Scroll naar boven