Fietsmaatjes

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Eijsden-Margraten sinds 2021

Fietsmaatjes Eijsden Margraten is een vrijwilligers organisatie die mensen met een beperking in het Heuvelland wil laten bewegen in de natuur. Personen die graag fietsen, maar dit niet meer durven of kunnen, gaan met een fietsmaatje op pad. Met een elektrische duo-fiets kunnen zij toch een fietstocht maken door de mooie omgeving van Eijsden en Margraten. Gezond bewegen in de buitenlucht. Dat doet gasten en vrijwilligers goed.

Fietsen op de duofiets

Onder Fietsmaatjes verstaan we een duo van vrijwilliger en gast, die er samen op uit gaan op een duofiets met elektrische trapondersteuning, een e-bike dus. De duofiets maakt het voor personen die minder mobiel zijn mogelijk om gemakkelijker te bewegen en vaker buiten te komen.
De maatjes zitten naast elkaar zodat er prettig gecommuniceerd kan worden. De vrijwilliger trapt en stuurt, de gast trapt mee als hij of zij dat wil en kan.

Wil je meedoen als vrijwilliger of als gast? Kijk dan op de website voor info.

Fietsmaatjes

Gemeente Eijsden-Margraten

Sinds 2016 heeft de ‘fruitigste’ gemeente van Nederland, Eijsden-Margraten,  het keurmerk Cittaslow. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Eijsden-Margraten.

Cittaslow Eijsden-Margraten

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten
Scroll naar boven