Coöperatieve Fruitveiling Zuid Limburg

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Eijsden-Margraten sinds 2021

Geen enkel product is zo verbonden met onze streek als de Mergelland appels en peren. Naast de productie van het kwalitatieve en smaakvolle fruit is de fruitteelt ook de basis voor de ambachtelijke verwerking van dit fruit in streekproducten zoals stroop, sappen, cider en dergelijke. Het is voor de Coöperatieve Fruitveiling Zuid Limburg vanzelfsprekend dat zij de Cittaslow gedachte omarmen.

Samenwerking

Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg en Koninklijke FruitMasters gaan een verregaande samenwerking aan. De leden van beide coöperaties hebben hiermee ingestemd tijdens hun ledenvergaderingen. Feitelijk betekent de samenwerking dat de leden van Fruitveiling Zuid-Limburg lid worden bij FruitMasters. De coöperatie van Fruitveiling Zuid-Limburg blijft wel bestaan, waarbij de vestiging in Margraten een belangrijke rol blijft spelen als servicelocatie voor het koelen en sorteren van fruit in Zuid-Nederland en de Belgische grensstreek.

Cooperatieve Fruitveiling Zuid Limburg

Gemeente Eijsden-Margraten

Sinds 2016 heeft de ‘fruitigste’ gemeente van Nederland, Eijsden-Margraten,  het keurmerk Cittaslow. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Eijsden-Margraten.

Cittaslow Eijsden-Margraten

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten
Scroll naar boven