Bemelerhof

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Eijsden-Margraten sinds 2021

De Bemelerhof is een agrarisch bedrijf dat bijna 100 jaar bestaat. Op tal van plaatsen in Zuid-Limburg worden landerijen-boomgaarden door Bemelerhof beheerd en verzorgd. Zo wordt er een breed scala van producten geteeld maar ook verwerkt tot bijvoorbeeld fruitsappen, wijnen, likeuren, jams, grondstoffen voor bakkerijen, ijsmakers, horeca enzovoort. Ook biedt De Bemelerhof particuliere boomgaardbezitters en collega fruitbedrijven de mogelijkheid om hun producten te verwerken zodat er zo weinig mogelijk fruit verloren gaat.

Ambachtelijke streekproducten

Om streekproducten te promoten worden veel markten bezocht. Daarnaast worden er rondleidingen en proeverijen gegeven aan scholen en consumenten. Hiermee wordt getoond hoe een ambachtelijk streekproduct tot stand komt. Via samenwerkingen met horeca, bakkerijen, boerderijwinkels, VVV, reformhuizen wordt getracht om op een culinaire manier de streek te promoten. 

Bemelerhof

Gemeente Eijsden-Margraten

Sinds 2016 heeft de ‘fruitigste’ gemeente van Nederland, Eijsden-Margraten,  het keurmerk Cittaslow. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Eijsden-Margraten.

Cittaslow Eijsden-Margraten

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten
Scroll naar boven