Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Frankenhofmolen Vaals

Rondleiding Frankenhofmolen

Sinds de aankoop van de Frankenhofmolen met het bijbehorende molenlandschap heeft Het Limburgs Landschap veel werk verzet. De molen is gerestaureerd, het watermolenlandschap hersteld en er is een expositie ingericht. De Frankenhofmolen is van oorsprong een pre-industriële watermolen die gebouwd is aan het begin van de 17e eeuw. De molen heeft door de jaren heen diverse functies gehad waaronder kopermolen, velbereidersmolen, volmolen, textielfabriek en graanmolen. Er valt dus veel te vertellen over de molen, ervaar het zelf tijdens deze excursie.

De Frankenhofmolen is elke 2e en 4e zaterdag van de maand voor het publiek geopend tussen 10.30 en 16.00 uur. Voor de exclusieve rondleidingen kun je tickets bestellen via de website van het Limburgs Landschap. Er zitten enkele trappen in de rondleiding en er is geen lift aanwezig. Honden zijn niet toegestaan.

Beschermers (donateurs) van Het Limburgs Landschap ontvangen korting op de entreeprijs van € 7,00 en betalen € 5,00. U dient uw lidmaatschapspas met uw ticket te tonen aan de gids.

Beleef Cittaslow in de gemeente Vaals

Gegevens

Datum:
zaterdag 28 oktober 2023
Tijd:
10:30
Kosten:
€7

Organisator

Het Limburgs Landschap
Telefoon
077 473 75 75
E-mail
info@limburgs-landschap.nl
Bekijk de site van Het Limburgs Landschap

Locatie

Frankenhofmolen
Weijerweg
Vaals, Vaals 6291 NL Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Frankenhofmolen
Scroll naar boven