Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Ursulinenconvent Eijsden waar cultuur ambacht en eten elkaar ontmoeten

Ontmoet, beleef & proef cultuur, ambacht & eten

Laat je Cittaslow onderdompelen in en rond het Ursulinenconvent te Eijsden, waar cultuur, ambacht en eten elkaar ontmoeten. Wees welkom om te komen kijken, beleven, ervaren en proeven op zaterdag 14 en zondag 15 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur. Entree is gratis. De ingang van het gehele evenement is bij de receptie van het museum (te bereiken via de Treffersteeg ( straatje in bij het Cultureel Centrum)

CULTUUR
Beleef de cultuur met Cittaslow-ambassadeur Museum voor Familiegeschiedenis – In het gezichtsbepalende
gebouw ontworpen in de geest van architect Kuipers neemt het Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis u mee op de spannende reis die de familie ‘mens’ de laatste miljoenen jaren heeft afgelegd in de zoektocht naar zijn of haar identiteit. U leert over de geschiedenis van de mens in familieverband: vanaf de eerste mens tot het heden met speciale aandacht voor de in Eijsden geboren wetenschapper Eugène Dubois. Ook de impact van Karel de Grote op onze geschiedenis en onderwerpen zoals iconografie en
genealogie komen aan bod. Als ambassadeur van Cittaslow bieden wij elke dag 2 gratis korte rondleidingen ter introductie. De rondleidingen beginnen om 13.00 uur en 15.00 uur. De maximale groepsgrootte is 10 personen. De rondleidingen starten vanaf de receptie van het museum.

ETEN
Cittaslow-ambassadeur Het Breusterhöfke presenteert zich met de boerderijwinkel. Ze hebben hun assortiment van streekproducten, appels en peren van eigen fruitplantages bij zich, die u ook kunt proeven. Die appels en peren zijn er als fruit, maar ook geperst als sapjes. Daarnaast kan men bij deze ambassadeur koffie of thee drinken met daarbij een lekker stuk vlaai.

AMBACHT
Cittaslow-ambassadeur De Breusterbrouwers – stellen hun bierbrouwerij open voor publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in deze ambachtelijke brouwerij. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om een van hun ambachtelijke speciaal bieren te proeven. Een van de brouwers zal op die dag de bezoekers regelmatig meenemen in de in en outs van het ambachtelijk bier brouwen. Er worden 5 presentaties per dag gegeven waaraan de bezoekers gratis mogen deelnemen. Tijdens deze presentaties zal worden stil gestaan bij het brouwproces en de filosofie achter de eerlijke lokale productie. Uiteraard is er ruimte om in te gaan op vragen van de bezoekers. Breuster Brouwers produceren hun bieren 100% in de eigen brouwerij. Toegang gratis.

AMBACHT
Cittaslow-ambassadeur Stassen Kaas – Sjevraoje en Pluusj vertelt u alles over het maken van ambachtelijke rauwmelkse kazen. Er wordt ’s middag 3 maal een kaas arrangement aangeboden, waarbij u het proces van kaasmaken te zien krijgt. Met passie en enthousiasme zal deze ambassadeur u vertellen, waarom hij gekozen heeft om kazen te maken van lokale biologische melk en zal hij graag uw vragen over kaas en kaasmaken beantwoorden.
Voor de kinderen is er in het proeflokaal een ambachtelijke opstelling gemaakt, waar ze op speelse wijze kaasjes kunnen klaarmaken voor verzending. Uiteraard zijn de kazen er zelf ook. Ze zijn te proeven bij de kaasdames, die u graag een stuk verkopen, zodat u er thuis van kunt genieten.

Beleef Cittaslow in de gemeente Eijsden-Margraten

Gegevens

Datum:
zondag 15 oktober 2023
Tijd:
12:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Ursulinenconvent
Scroll naar boven