Laden Evenementen

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die al duizenden jaren wordt toegepast. Het maakt gebruik van dunne naalden die op specifieke punten in het lichaam worden ingebracht om bepaalde aandoeningen en symptomen te behandelen.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is het menselijk lichaam doordrongen van een levensenergie genaamd “qi”. Deze qi stroomt door specifieke kanalen in het lichaam, die meridianen worden genoemd. Als de stroom van qi verstoord is, kan dit leiden tot ziekte en pijn.

Bij acupunctuur worden de naalden op specifieke acupunctuurpunten geplaatst, die zich langs de meridianen bevinden. Het doel is om de stroom van qi te herstellen en het evenwicht in het lichaam te bevorderen. Door het prikken van de naalden op deze punten wordt de energiestroom gestimuleerd en kunnen verschillende reacties in het lichaam worden opgewekt.

Acupunctuur wordt vaak gebruikt voor pijnverlichting, het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van de algehele gezondheid. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen, zoals fysiotherapie of medicatie.

Het is belangrijk om naar een goed opgeleide acupuncturist te gaan voor een behandeling, omdat zij de juiste technieken en kennis hebben om veilig en effectief te werken. Bij de eerste afspraak zal de acupuncturist een uitgebreide anamnese afnemen om een individueel behandelplan op te stellen dat past bij jouw specifieke behoeften.

Kennismaking Tuina (rug)massage en acupunctuur bij JoQi

Hoewel acupunctuur over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er bepaalde risico’s en bijwerkingen, zoals tijdelijke pijn, bloedingen of blauwe plekken op de prikplaatsen.

In oktober kun je iedere woensdag kennis maken met acupunctuur bij Joqi tegen een speciaal Beleef Cittaslow tarief van € 35 per behandeling van 40 minuten. 

Aanmelden/afspraak aanvragen:
 uitsluitend per mail 

Beleef Cittaslow in de gemeente Vaals

Scroll naar boven