Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Kopermolen marktorgelconcert met Gauthier Bernard

Kopermolen marktorgelconcert met Gauthier Bernard

Op 17 oktober – het laatste marktconcert van het seizoen – bespeelt Gauthier Bernard het prachtige Hilgers-orgel in de Kopermolen te Vaals. Gauthier Bernard, geboren in 1984, is afkomstig uit Verviers. Hij behaalde zijn orgeldiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Luik in de klas van Anne Froidebise. Hij geeft regelmatig concerten op orgel, maar ook op fagot, klavecimbel en beiaard / carillon / klokkenspel. Hij is titulair van het instrument van de collegiale kerk Notre Dame de Huy en co-organist van het instrument van de kathedraal van Luik. Hij geeft tevens les aan het Conservatorium van Luik en het IMEP in Namen. Dit marktconcert is het laatste van het seizoen 2023.

Van mei t/m oktober biedt de Kopermolen iedere 1e en 3e dinsdag van de maand een unieke muzikale omlijsting tijdens de weekmarkt in de vorm van de Marktorgel concerten. Tussen 12.00 en 12.30 bespelen wisselende organisten uit de omgeving het Hilgersorgel.

In 1759 gaf de Lutherse kerk de orgelmaker Joannes Baptista Hilgers uit Aken opdracht tot bet bouwen van een orgel. In 1765 werd het orgel in gebruik genomen in de kerk.
Dat het orgel heden ten dage nog steeds bespeeld wordt en voor iedereen te beluisteren is is uniek en bijzonder.

Entree: vrije gave

De Kopermolen Vaals is Cittaslow ambassadeur in de gemeente Vaals

Gegevens

Datum:
dinsdag 17 oktober 2023
Tijd:
12:00 - 12:30

Organisator

De Kopermolen Vaals
Telefoon
+31(0)43 30 64 668
E-mail
info@dekopermolenvaals.nl
Bekijk de site van De Kopermolen Vaals

Locatie

De Kopermolen Vaals
Von Clermontplein 11
Vaals,
+ Google Maps
Telefoon
+31(0)43 30 64 668
Bekijk de site van De Kopermolen Vaals
Scroll naar boven