Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Happy Stones in Klooster Wittem

Happy Stones in Klooster Wittem

Creatief aan het werk in de zomer
De komende maanden kunt u in Klooster Wittem ‘happy stones’ (gelukkige stenen) komen maken. Happy stones dat zijn vrolijk beschilderde (kiezel)stenen, die u ergens in de omgeving neer kunt leggen, als gratis cadeautje voor een willekeurige voorbijganger. Hij of zij kan de steen meenemen voor zichzelf, hem aan iemand geven die een opkikkertje kan gebruiken, of hem op een andere plaats weer neerleggen. Zo zwerven de stenen rond en brengen ze – hopelijk – wat onverwachtse vrolijkheid in het leven van mensen.

De ‘happy stones’ zijn in coronatijd bedacht in de Verenigde Staten. Maar inmiddels kom je ze overal op de wereld tegen, ook in Zuid-Limburg. Er zijn netwerken van happy-stone-schilders of -vinders die foto’s van zelf gemaakte of gevonden kunstwerkjes met elkaar delen, bijvoorbeeld via #HSL (Happy Stones Limburg) of #HalloHeuvelland.

In de zomermaanden is in Klooster Wittem elke eerste maandagmiddag van de maand gelegenheid om stenen te beschilderen. Er wordt gewerkt in ontmoetingsruimte Scala. Buiten, bij de deur naar de tuin, staat een kruis van metaaldraad. Daar kunnen de stenen neergelegd worden, klaar om meegenomen te worden door voorbijgangers. Maar u mag uw eigen kunstwerk natuurlijk ook zelf meenemen.

De stenen worden beschilderd met milieuvriendelijke stiften op waterbasis (acrylstiften). Die zijn in beperkte aantallen aanwezig in het klooster, maar als u ze zelf heeft, neem ze dan mee. Voor stenen geldt hetzelfde: er zijn stenen, maar neem als het kan zelf enkele mooie stenen mee die u ergens gevonden heeft en heeft schoongemaakt.

De schilder-bijeenkomst begint met een korte uitleg over achtergronden en werkwijze van de Happy Stones. Daarna kunt u aan het werk gaan. Kijk eventueel van tevoren al eens op internet, om wat ideeën op te doen.

Aanmelden is niet verplicht, wel prettig: 043 4501741 of via dit aanmeldformulier

Gegevens

Datum:
maandag 5 augustus
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Pelgrimsoord Klooster Wittem
Wittemer Allee
Wittem, Gulpen-Wittem 6286 AB Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)43 450 1741
Bekijk de site van Pelgrimsoord Klooster Wittem
Scroll naar boven