Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Aanpakken op de WIJ

Aanpakken op de WIJ

De Wij is een lapje grond ter grootte van drie voetbalvelden. Het ligt in Lemiers, aan de Selzerbeek en de Zieversbeek. De helft van het perceel wordt beheerd als natuurgebied. De andere helft is ingericht als voedselbos (het eerste in Zuid-Limburg), permacultuurtuin, ontmoetingsplek, samentuin. We zijn er regelmatig met meerdere mensen die het leuk vinden om buiten te zin en te experimenteren / te oefenen met samenvoorziening, voedselproductie, leren van en met elkaar.

Momenteel zoeken we samen met Natuurkracht naar een manier om een impuls te geven aan een beter waterbeheer, waardoor oud Lemiers minder vaak overstroomt. Verder willen we, zoals al 16 jaar op rij, weer bomen en struiken aanplanten. En daarvoor zijn we ook steeds op zoek naar vrijwilligers die er gewoon plezier aan beleven om buiten te zijn, te doen wat er op dat moment gedaan wil worden. Soms is dat in de zon liggen, soms is dat planten, soms is het oogsten, vaak is het wieden en onkruidbeheer. Eigenlijk zoals het leven zelf ook is.

Tijdens de herfstvakantie zijn we van dinsdag tot en met zaterdag open. We maken vuur en op dat vuur pruttelt de soep. Verder werken we aan een takkenril en aan het ontginnen van een stukje grond waar we volgend jaar aardappelen gaan poten. Op een ander stukje planten we bessen en frambozen struikjes. Iedereen die zich respectvol gedraagt is welkom.

Kinderen onder begeleiding welkom, er valt van alles te ontdekken en te spelen.
Honden aan de lijn en poep opruimen.
Er is een compost toilet aanwezig. Verder is er koffie, thee en water totdat het op is. Als het dan nog vroeg is gaan we nog nieuwe halen.

Aanpakken!!
Elke dag in de herfstvakantie; van 17 oktober tot en met 21 oktober
Tijdstip: tussen 11.00 u en 15.00 u

We gaan een takkenril maken, bessenstruiken en frambozen planten en een stuk brandnetels weghalen. Als je het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken ben je van harte welkom om mee te werken.

Kosten: niets

Locatie: Lemiers, links achterin de straat die Oud Lemiers heet; kom het liefste met openbaar vervoer (bus 350, vier keer per uur, bij halte Lemiers of bij ’t Striekiezer uitstappen) of met de fiets. Als je met de auto komt, kun je deze het beste parkeren bij de kerk en dan een stukje naar beneden lopen.

Opgeven: graag! Via info@dewij.nl of 06 555 38 777
Als je zelf werkhandschoenen en een snoeischaar hebt, neem deze dan mee. Slim als je stevig schoeisel en een stevige broek aan hebt.

Beleef Cittaslow in de gemeente Vaals

Gegevens

Begin:
dinsdag 17 oktober 2023
Einde:
zaterdag 21 oktober 2023

Organisator

De WIJ
Telefoon
06 555 38 777
E-mail
info@dewij.nl
Bekijk de site van De WIJ

Locatie

De WIJ
Lemiers, Vaals 6295 AT Netherlands + Google Maps
Telefoon
06 555 38 777
Bekijk de site van De WIJ
Scroll naar boven