Ontmoet je Kracht

Ontmoet je Kracht

Ik ben Gemma Sluijsmans. Geboren in 1969 en opgegroeid in het schitterende Zuid-Limburgse Heuvelland.

Ik heb al vele mensen opnieuw laten kennismaken met de kracht van hun eigen lichaam en de kracht van de natuur. Ik maak gebruik van verschillende methodieken.

Waarom “Ontmoet je kracht”?

Als kind was ik wel eens jaloers op mijn oudste zus, die al vanaf de kleuterschool riep dat ze kleuterleidster wilde worden. Ik had geen idee wat ik later wilde worden.

Tijdens mijn middelbare schooltijd werd het nijpender en moest ik toch echt een opleiding gaan kiezen. En voor mij betekende dat ook een beroep kiezen (dacht ik toen). Een schoolkeuzetest moest op het laatste moment uitkomst bieden, en die wees naar Technische Natuurkunde. Maar wat zou ik dan worden? Niemand die het me goed uit kon leggen.

Ik koos uiteindelijk voor Bouwkunde. Daar kon ik me tenminste nog een beroep bij voorstellen, bijvoorbeeld werken als constructeur. Tja, dat sommetjes maken en complexe problemen oplossen mijn ding was, dat wist ik ondertussen wel. Uiteindelijk ging ik aan de slag bij een bouwfysisch adviesbureau. Als bouwfysicus hou je je bezig met problemen en oplossingen ten aanzien van de fysische (natuurkundige) aspecten van de bouw, bijvoorbeeld, ventilatie, daglichttoetreding en brandveiligheid. Heel bijzonder, want de helft van mijn collega’s had Technische Natuurkunde gestudeerd. Zo leek de cirkel rond.

Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in diverse functies, bleek dat de crisis het vak toch wel heeft beïnvloed. De basis is nog steeds boeiend, bezig zijn met gebouwen en de gebouwde omgeving ten aanzien van gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Nog steeds mijn grote passie. Het vak werd echter ook steeds zakelijker, en dus minder menselijk.

En net het menselijke aspect bleek ik te missen in mijn werk. Voor mezelf had ik echter wel een methode gevonden om mijn eigen gezondheid, veiligheid en duurzaamheid tot een hoger niveau te tillen. Hoe? Door te gaan luisteren naar mijn lichaam en de kracht van de natuur te gaan benutten.

Een mooie aanvulling op mijn passie. En dus combineer ik nu het mooie van 2 werelden. Nog steeds werk ik met veel plezier als bouwfysicus, echter daarnaast begeleid ik mensen om hun lichaam te laten herstellen naar een innerlijk gevoel van rust en kalmte. Met TRE (Tension Releasing Exercises ofwel spanning ontladende oefeningen), is ook Zuid-Limburg voorzien van iemand die je deze revolutionaire techniek kan aanleren. Een zelfhulpmethode om zélf stress en spanning los te laten of trauma te verwerken. De ultieme manier om te werken aan je eigen gezondheid en duurzaamheid, in een veilige omgeving. Om te leren luisteren naar je lichaam en het natuurlijk herstelvermogen weer te gaan benutten.

Achtergrond

De naam Gemma betekend ‘parel of juweel’. De parel in mijn logo is dan ook mijn inbreng in het bedrijf.
Daarnaast is een parel op een bijzonder krachtige manier uit de natuur ontstaan. Aan de binnenzijde van de schelpdelen bevindt zich de mantel (dun weefsel tegen de schaaldelen). Beschadiging of verwonding van de mantel kan aanleiding geven tot het vormen van een parel.

En dat is nou ook net zoals het bij de mens ook werkt. Beschadiging of verwonding kan een mens sterker maken en kan ervoor zorgen dat we er sterker van worden, of er kracht uit halen.

Exact dat is wat ik wil bereiken. Alles wat je meemaakt kun je omzetten in een positieve bijdrage aan je leven, op zoek naar de oorzaak van je klacht of jezelf op een natuurlijke manier ondersteunen, waardoor de klacht verdwijnt of de levenskwaliteit vergroot wordt. En door in de flow van de natuur mee te gaan, wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam vergroot, waardoor dit alleen maar makkelijker wordt.

Wat doet Ontmoet je kracht

Ik gebruik verschillende manieren om je te ondersteunen. Kijk naar dat wat bij jouw past.

  • TRE (Tension Releasing Exercises), ofwel spanning ontladen.
    Elke negatieve gebeurtenis in ons leven of elk trauma dat we ervaren wordt opgeslagen in de cellen van ons lichaam. Door er over te praten kunnen we heel veel oplossen, maar vaak leidt het op latere leeftijd tot fysieke pijn- of gezondheidsklachten. Door TRE kun je je lichaam resetten en je lijf herstellen en de spanning en stress uit je fysieke lichaam afvoeren.
    Hierdoor ervaar je minder pijn, en minder klachten, en herstel je ook het zelfhelend vermogen van je lichaam.
    TRE ontspant de psoas-spier, en reguleert de nervus vagus, waardoor je lijf in een heel diepe ontspanning geraakt,
  • Energetische behandeling
    Bij een energetische behandeling gaan we op zoek naar de antwoorden van je onderbewuste. Jij (jouw onderbewuste) weet waarom je emotioneel bent of last hebt van kwaaltjes of klachten. Je kunt het vaak alleen niet benoemen. In een energetisch consult maken we zichtbaar wat jouw lichaam al weet en je wil duidelijk maken.
  • Aromatherapie
    Door middel van geur en de fysieke werking van essentiële oliën kunnen we onszelf ondersteunen. Dit kan zowel emotioneel (bijvoorbeeld als we ons verdrietig op gestrest voelen), maar ook bij fysieke klachten. Denk daarbij vooral aan praktische alledaagse zaken zoals insectenbeten, niet kunnen slapen, darm- of maagklachten of hoofdpijn. In plaats van chemische producten kan aromatherapie dan een heel fijne natuurlijke ondersteuning bieden.
  • Leven volgens de seizoenen
    Elk seizoen verandert de natuur, en wij als mens zijn van oorsprong gewend om op dit ritme mee te bewegen. In de huidige maatschappij is het niet eenvoudig om dat ritme te blijven volgen. In 8 sessies per jaar daag ik je uit om stil te staan bij hoe je met die seizoenen mee kunt meanderen, waarbij je jezelf 8 geweldig mooie bijeenkomsten gunt in een vertrouwde en fijne setting. Echt een mooi moment voor jezelf.
  • Muziek
    Elke maand een uurtje mantra zingen? Heerlijk en helend voor je lichaam en geest. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, of ervaring te hebben met zingen. Iedereen kan mantra’s zingen.
  • Een daagse retraites
    Ik organiseer regelmatig ééndaagse retraites. Dagen rondom een thema, bijvoorbeeld: ontspanning, focus of zelfvertrouwen. Deze dagen zijn een cadeautje voor jezelf, waarbij je een hele dag onderdompelt in mooie en ontspannende activiteiten. Een dag waarop JIJ centraal staat en je jezelf iets extra’s gunt om je batterij weer op te laden, of om je leven iets makkelijker te maken.

Wat doet Ontmoet je kracht

Kijk in het activiteitenoverzicht op deze website, of op mijn website voor meer informatie.
Heb je vragen? Stuur een mail naar info@ontmoetjekracht.nl of stuur een bericht naar +316 309 32 586.

Ik ontmoet je graag bij één van mijn activiteiten.

Scroll naar boven