Gerardushoeve Cittaslow ambassadeur gemeente Gulpen Wittem

Gerardushoeve

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Gulpen-Wittem sinds 2019

De Gerardushoeve in Epen richt zich op een duurzame benadering van streekgastronomie. Het motto ‘van boer naar bord’ van de Gerardushoeve duidt op de korte lijnen die er bestaan tussen (eigen) productie en consumptie van regionale streekproducten van (ambachtelijke) toeleveranciers uit de directe Euregionale omgeving.

Geradusbier

Speciale vermelding verdient het Gerardusbier, een co-product met Gulpener Bierbrouwerij, waarvan een deel wordt afgedragen ten behoeve van de restauratie en het onderhoud van het Gerardusklooster in Wittem. Op deze wijze draagt het bedrijfsleven haar steentje bij aan de duurzame instandhouding van het regionale, bouwkundige en religieuze erfgoed. De Gerardushoeve ondersteunt en versterkt het gevoel van gastvrijheid, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid, cultuurhistorie en lokale eigenheid. Daarmee waarborgt de Gerardushoeve mede de identiteit van de gemeente Gulpen-Wittem  als Cittaslowgemeente.

Grenzeloos genieten

Het uitzicht vanaf ons weids panorama terras biedt u letterlijk een blik op het buitenland: u kunt zien hoe de Belgische Ardennen en het Duitse Eifelgebergte naadloos in elkaar overvloeien. Grenzeloos Genieten begint daar waar Nederland eindigt en het Bourgondisch Genoegen begint: in Restaurant Gerardushoeve waar Judith & Eugène Vaessen-Goedegebuure u van harte welkom heten en samen met het Gerardus Team u een onvergetelijke tijd garanderen.

Gerardushoeve, Julianastraat 23, Epen

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten

Gemeente Gulpen-Wittem

Sinds 2018 is het kloppend hart van het Heuvelland, de gemeente Gulpen-Wittem in het bezit van het Cittaslow keurmerk. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Gulpen-Wittem.

Cittaslow Gulpen Wittem

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals
Scroll naar boven