High Beer Gulpener Brouw Lokaal

Gulpener Bierbrouwerij

Cittaslow ambassadeur in de gemeente Gulpen-Wittem sinds 2019

Als onafhankelijke familiebrouwerij zorgt de Gulpener bierbrouwerij al sinds 1825 voor een sterke band met de omgeving en zijn ze graag van meerwaarde voor de wereld om hen heen. Daarom brouwen ze bier met door mergel gezuiverd water uit eigen bronnen, gebruiken ze milieuvriendelijke hop uit hun eigen hoptuin en komt de gerst, tarwe, rogge en spelt van lokale boeren. Zo verrijkt de Gulpener bierbrouwerij de kwaliteit en smaak van de bieren, versterken ze de regio en verkleinen ze hun ecologisch voetafdruk.

De Gulpener Bierbrouwerij ondersteunt en versterkt het gevoel van gastvrijheid, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en lokale eigenheid. Daarmee waarborgt Gulpener Bierbrouwerij mede de identiteit van de gemeente Gulpen-Wittem  als Cittaslowgemeente.

Gulpener BrouwLokaal

Dompel je onder in de Gulpener bier- en brouwgeschiedenis. Zie hoe we al bijna 200 jaar op ambachtelijke wijze onze bieren brouwen. Bezoek onze microbrouwerij waar wij, maar ook enthousiaste bierliefhebbers, kunnen experimenteren met nieuwe bierrecepten en -smaken. Geniet van onze speciaalbieren en lokale gerechten in het eetcafé of in de biergarten. In onze bierwinkel bieden we een prachtselectie aan van speciaalbieren, boeken over bier en toffe Gulpener merchandise aan. Daal af naar onze gewelfde kelders met meer dan 100 verschillende bierstijlen van over de hele wereld. Je vindt het allemaal in het huis van De Vrije Brouwer, het BrouwLokaal, Rijksweg 16, 6271 AE Gulpen.

Beleef Cittaslow in oktober

Samen met de Cittaslow ambassadeurs en andere lokale partners wordt jaarlijks in oktober een gevarieerd programma samengesteld in het teken van Cittaslow beleving om actief aan deel te nemen, te bezoeken en te beleven!

Beleef Cittaslow in oktober activiteiten

Gemeente Gulpen-Wittem

Sinds 2018 is het kloppend hart van het Heuvelland, de gemeente Gulpen-Wittem in het bezit van het Cittaslow keurmerk. Maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs binnen de gemeente Gulpen-Wittem.

Cittaslow Gulpen Wittem

Over Cittaslow

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die tot de top behoren als het gaat om onder meer kwaliteit van leven, streekproducten, gastvrijheid én cultuurhistorie en -behoud.

Drie Cittaslow gemeenten, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals
Scroll naar boven